9 op 10 mensen die ik ontmoet willen meer work-life balance.

Alleen wringt dit concept bij mij. Ik geloof er zelfs niet in. Naar mijn gevoel is balans tussen werk en leven een onmogelijke zoektocht die enkel frustratie en stress oplevert. Het lijken wel 2 tegenpolen die voortdurend strijden om onze tijd, energie en aandacht.

Balans doet me ook denken aan status quo, een statische toestand. Terwijl het leven, zowel persoonlijk als professioneel, een golf is van veranderingen waarop we meebewegen door onze veerkracht.

Bovendien beïnvloeden ons persoonlijk leven en ons werk mekaar constant. Zijn we thuis gelukkig, dan hebben we veel meer energie op het werk. Ervaren we voldoening in ons werk, dan komen we ’s avonds goed gezind thuis.

Ik heb work-life balance geschrapt uit mijn woordenboek en vervangen door life-work harmony. In deze denkwijze staat ons leven op de eerste plaats en gaan we ons werk daarin integreren als een belangrijk deel ervan, net zoals onze andere levensgebieden gezin, familie en vrienden, hobbies,…

Wil je de kwaliteit van je leven in eigen handen nemen en helder bepalen wat voor jou life-work harmony betekent? Ik begeleid je graag op je reis.