Sovereignty is when you look society in the eyes
and say I understand who you want me to be,
but I choose to be who I really am.

– Coach Sylvia –

Van gouden kooi naar happy busy freedompreneur

Geboren worden, naar school gaan, werken, trouwen en kinderen, leningen aflossen, belastingen betalen, harder werken, 20 (of iets meer) dagen verlof per jaar waarvoor je de toestemming moet vragen aan je baas, nog meer werken, pensioen (voor diegenen die zover geraken), en sterven. Alle “normale” dingen die mensen doen en wat van ons verwacht wordt om in het plaatje te passen. Oeps…ik pas dus niet in het plaatje!

Ik ben Sylvia. Mensen en vooral waarom ze doen wat ze doen, het heeft me altijd geboeid. Het is de drijfveer waarom ik psychologie heb gestudeerd en waarom ik 13 jaar bij de politie heb gewerkt. Eerst in de opvang van slachtoffers en nabestaanden, daarna als coördinator van het collegiaal trauma-opvangteam. Daar ontdekte ik mijn passie: de leden van mijn team begeleiden, coachen en opleiden om het beste van zichzelf te geven bij de opvang en begeleiding van hun collega’s na een ingrijpende of traumatiserende interventie of geweld tegen politie.

Na een herstructurering kreeg ik hier bovenop een functie als leidinggevende in HR. Een administratieve, uitvoerende job die ver van mijn doelen, waarden, interesses en kwaliteiten lag. Na enige tijd staken de eerste tekenen van burn-out de kop op. Ik zat in een job die mijn bankrekening vulde maar mijn hart en ziel deed leeglopen.

Ik zat gevangen in een gouden kooi van druk, druk, druk. Ik deed braaf wat van mij verwacht werd en was er zelfs nog goed in ook. Hoe succesvol ik voor de buitenwereld leek, hoe ongelukkiger ik vanbinnen werd. Met de halsband strak rond mijn nek en de korte leiband in handen van iemand anders, liep ik mooi mee met de kudde. Niet spelen, niet snuffelen, enkel doorstappen. Zodra ik de andere kant op wou, begon de halsband te wurgen. Zo wilde ik niet verder.

“At some point in your life, you have to give yourself permission
to become your best self.”

– Christian Simpson –

Enkele jaren als freelance businesstrainer in leiderschap en communicatie brachten me veel inzichten en vaardigheden, feeling met de bedrijfswereld, procesbegeleiding van managementteams en ervaring met makkelijk toepasbare tools met hoge return. Alleen groeide in mij het gevoel dat er iets miste. Hoe kon ik mensen bewust maken van de impact die ze hebben op zichzelf en op anderen? Het antwoord bleek dichter bij dan gedacht.

Ik geloof in de kracht van de natuur, van dieren, van honden. Ze brengen je uit de hoofd en in contact met je natuurlijk leiderschap, je intenties en je sterktes, je gevoelens en je hart. Ze leiden je terug naar de essentie. Als puppy coachte mijn hond Bailey me al en hij was efficiënter dan eender wie. Als sterk team hebben we van coachen met honden in de natuur onze unieke, ‘eigen-wijze’ specialisatie gemaakt.

Ik knipte de slavenketting door. Van statutair ambtenaar sprong ik in het avontuur van mijn eigen business. Geen ervaring met ondernemen, geen netwerk, geen klanten. Wel de belofte aan mezelf om geen dag in mijn leven nog te “werken”, enkel nog doen wat ik graag doe en waar ik goed in ben.

Ik investeerde meer dan 50 000 € aan opleidingen in binnen- en buitenland. Vanuit mijn overtuiging van de nood aan verandering op het vlak van leiderschap en communicatie ben ik naar de VS getrokken om John Maxwell certified coach & trainer te worden. Dankzij het mentorship van het John Maxwell, Paul Martinelli en Christian Simpson kreeg ik antwoorden op al de vragen die ik me als leidinggevende had gesteld maar toen niet had gevonden. Ik leerde de mindset, attitude en skills van een ondernemer die haar eigen pad creëert en werkt vanuit haar unieke kwaliteiten, sterktes en talenten.

Vandaag ben ik een happy busy freedompreneur met een “natural flow” lifestyle & businessmodel. Ik word elke ochtend wakker met een knuffel van een dolblije Bailey die me al kwispelend naar het bos leidt voor onze dagelijkse teammeeting. Mijn business is de expressie van mijn visie en missie om het verschil te maken in de wereld en mensen terug in connectie te brengen met hun natuur. Ik ben er niet om iedereen te begeleiden, enkel die leidinggevenden en ondernemers die zich geïnspireerd voelen door mijn lifestyle, vrijheid en soevereiniteit. Voor mensen die zichzelf willen bevrijden uit het “normale” en op natuurlijke wijze hun eigen weg willen bewandelen, als mens, als leidinggevende,, als ondernemer, als team. Don’t be normal, be natural! 

Voor meer info over mijn professionele traject verwijs ik je graag door naar mijn Linkedin profiel.

“Be present in the now moment. Nothing else matters.”

– Coach Bailey –

Ik ben Bailey, een vrolijke, energieke Grote Duitse Spitz (Keeshond) die houdt van lange wandelingen in het bos, een uitdagend speur- en zoekspel en natural agility. Ik heb een zachtaardig karakter en ben dol op nieuwsgierig de wereld ontdekken. Achter mijn fluffy knuffelbeertjes uiterlijk schuilt een alerte, slimme bink die stevig op zijn pootjes staat en een eigen wil heeft. Mijn kwaliteiten zijn mijn duidelijke, assertieve communicatiestijl en mijn hoge mindfulnessgehalte. Ik ben ook vrijwilliger bij Lostdogzzz zoekteam Vlaams-Brabant/Brussel en daar zoek ik mee naar vermiste honden om hen terug veilig thuis te brengen.

Als coach heb ik een spitse neus voor en voel ik haarfijn aan waar jij je nog niet bewust van bent. Op een veilige, speelse manier spiegel ik je hoe efficiënt je bent in je leiderschap en communicatie en welke impact je hebt op je omgeving. Ik reageer instinctief op het contact dat je met mij maakt en ik geef je, vanuit mijn natuur, heel directe, eerlijke en niet-veroordelende feedback.

Geef je me leiding vanuit authenticiteit en kracht waardoor je duidelijk en coherent met me communiceert, dan werk ik enthousiast en met plezier met je samen om je natuurlijke leiderschapskwaliteiten, sterktes, talenten en valkuilen te ontdekken en ontwikkelen. Probeer je de baas te zijn en me leiding te geven vanuit macht, ego en dominantie, waardoor je gaat controleren, forceren en pushen, lege woorden brabbelt, wishy-washy instructies geeft of een gebrek aan waardering toont, dan motiveer je mij niet tot (inter)actie en doe ik gewoon mijn eigenwijze hondending.

Durf je in de liefdevolle spiegel kijken die ik je voorhoud?

“Look deep into nature, and then you will understand everything better.”

– Albert Einstein –

Neovita - embleem

NEO VITA betekent “nieuw leven”.

In elk van ons zit een uniek potentieel met een combinatie van sterktes, kwaliteiten en talenten, van kennis en levenservaringen, die niemand heeft op de manier zoals ze in jou zitten. Alleen komt het er bij veel mensen – nog – niet uit. Zoals in elk eikeltje het potentieel zit om uit te groeien tot een grote, sterke eikenboom, zit ook in jou een potentieel te wachten om te groeien. Om een majestueuze eik te worden moet het eikeltje in vruchtbare grond terechtkomen, met voldoende voeding en zonlicht bijvoorbeeld. Pas dan vindt de transformatie plaats die het potentieel van het eikeltje doet uitgroeien tot eikenboom. Eens uitgegroeid tot sterke boom geeft de eik bescherming aan alles wat in zijn directe omgeving bloeit en groeit. De eik beschermt en stimuleert nieuw leven!