Mijn verhaal…

Ik ben Sylvia. Mensen en vooral waarom ze doen wat ze doen, het heeft me altijd geboeid.

Het is de ‘why’, waarom ik psychologie heb gestudeerd en waarom ik 13 jaar de politie heb gewerkt. Eerst in de opvang van slachtoffers en nabestaanden, daarna als coördinator van het collegiaal trauma-opvangteam van de politiezone. Daar ontdekte ik mijn passie en mijn missie: enerzijds de leden van mijn team coachen om het beste van zichzelf te geven bij de opvang en begeleiding van hun collega’s na een ingrijpende of traumatiserende interventie of geweld tegen politie en anderzijds mijn kennis en ervaring inzetten om hen de nodige vaardigheden aan te leren en hun persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen.

Na een herstructurering kreeg ik hier bovenop een functie als leidinggevende binnen de personeelsdienst. Een administratieve, uitvoerende job die ver van mijn doelen, waarden, interesses en kwaliteiten lag. Na enige tijd staken de eerste tekenen van burn-out de kop op. Ik zat in een job die mijn bankrekening vulde maar mijn hart en ziel deed leeglopen.

Zo kon het niet verder.

In mijn zoektocht naar hoe kan het anders volgde ik een personal coaching traject en talrijke seminaries en workshops die me zoveel waardevolle inzichten, vaardigheden en kennis bijbrachten en die me vooral deden groeien als mens. Mijn zelfvertrouwen ging erop vooruit, ik nam mijn leven terug in handen en ik ging me terug goed in mijn vel voelen. Het deed me inzien dat ik mijn werk ontgroeid was en naar mijn hart moest luisteren.

At some point in your life, you have to give yourself permission to become your best self.

Christian Simpson

Mijn Turning Point…

Van statutair ambtenaar sprong ik in het avontuur van mijn eigen business. Geen ervaring met ondernemen, geen netwerk en geen klanten, wel de belofte aan mezelf om geen dag in mijn leven nog te “werken”. Het is mijn allergrootste persoonlijke ontwikkelingsreis, eentje zonder eindbestemming.

Ik investeerde meer dan 50 000 € aan opleidingen in binnen- en buitenland. Vanuit mijn overtuiging van de nood aan verandering op het vlak van leiderschap, ben ik naar de VS getrokken om John Maxwell certified coach & trainer te worden. Dankzij het mentorship van het John Maxwell Team kreeg ik antwoorden op al de vragen die ik me in mijn job als leidinggevende had gesteld maar toen niet had gevonden.

Enkele jaren als freelance businesstrainer in leadership en communicatie brachten me veel wijsheid en skills, feeling met de bedrijfswereld en ervaring met makkelijk toepasbare tools met hoge return in learning & development. Alleen groeide in mij het gevoel dat er iets miste.

De definitie van leiderschap volgens mijn mentor John Maxwell is “Leadership is influence, nothing more, nothing less”. In de 3 jaar als trainer/coach had ik veel losse puzzelstukjes verzameld maar de missing link ontbrak: hoe mensen bewust maken van de invloed die ze hebben op anderen, op hun eigen leven zodat ze bewuste keuzes kunnen maken om die impact positief te vergroten?

Het antwoord bleek dichter bij dan gedacht, bij mijn hond Bailey. Ik geloof in de kracht van de natuur, van dieren, van honden. Ze brengen je uit de hoofd en in contact met je natuurlijke leiderschap, je intenties en sterktes, je gevoelens en je hart. Hij is mijn grootste leadership, communicatie en mindfulnesscoach. De jouwe binnenkort ook?

Co-coach Bailey

Ik ben Bailey, een vrolijke, speelse en energieke Grote Duitse Spitz (Keeshond) die houdt van lange wandelingen in het bos, een uitdagend agility parcours of een leuk zoek-of trekspelletje. Ik heb een zachtaardig, leergierig karakter en ben dol op nieuwsgierig de wereld ontdekken. Achter mijn fluffy knuffelbeertjes uiterlijk schuilt een alerte, slimme bink die stevig op zijn pootjes staat, en een eigen wil heeft. Mijn kwaliteiten zijn mijn duidelijke, assertieve communicatiestijl en mijn hoge mindfulnessgehalte.

Ben je klaar voor een ongekende verdieping in je persoonlijke ontwikkeling en groei? Als co-coach van Sylvia, heb ik een spitse neus voor en voel ik haarfijn aan waar jij je nog niet bewust van bent. Op een veilige en speelse manier spiegel ik je hoe efficiënt je bent in je leiderschap en communicatie en welke impact je hebt op je omgeving. Ik reageer instinctief op het contact dat je met mij maakt en ik geef je, vanuit mijn natuur, heel directe, eerlijke en niet-veroordelende feedback. Geef je me leiding vanuit authenticiteit en kracht waardoor je duidelijk en coherent met me communiceert, dan werk ik enthousiast en met plezier met je samen om je natuurlijke leiderschapskwaliteiten, sterktes, talenten en valkuilen te ontdekken en ontwikkelen. Probeer je me leiding te geven vanuit macht, ego, dominantie, waardoor je gaat forceren, lege woorden of wishy-washy instructies communiceert of een gebrek aan beloning geeft, dan motiveer je mij niet tot (inter)actie en doe ik gewoon mijn eigenwijze hondending.

Durf je in de liefdevolle spiegel kijken die ik je voorhoud?