Mijn verhaal…

Ik ben Sylvia.

Mensen en vooral waarom ze doen wat ze doen, het heeft me altijd geboeid. Het is de ‘why’, waarom ik psychologie heb gestudeerd en waarom ik 13 jaar de politie heb gewerkt. Eerst in de opvang van slachtoffers en nabestaanden, daarna in de uitbouw van het collegiaal trauma-opvangteam van de politiezone. Daar ontdekte ik mijn passie en mijn missie: enerzijds de leden van mijn team coachen om het beste van zichzelf te geven bij de opvang en begeleiding van hun collega’s na een ingrijpende of traumatiserende interventie of geweld tegen politie en anderzijds mijn kennis en ervaring inzetten om hen de nodige vaardigheden aan te leren en hun persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen.

Na een herstructurering kreeg ik hier bovenop een functie als leidinggevende binnen de personeelsdienst. Een administratieve, uitvoerende job die ver van mijn doelen, interesses, kwaliteiten en persoonlijkheid lag. Na enkele maanden staken de eerste tekenen van burn-out de kop op. Ik zat in een job die mijn bankrekening vulde maar mijn hart en ziel deed leeglopen. Zo kon het niet verder.

Toen ik in contact kwam de wereld van persoonlijke ontwikkeling en het ondernemerschap vielen de puzzelstukjes in mekaar. Ik leerde nieuwe mensen kennen die me inspireerden om terug te keren naar mezelf, naar wat ik echt wilde en vooral daar durven voor te gaan. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak leidde dit tot een heuse transformatie.

At some point in your life, you have to give yourself permission to become your best self.

Christian Simpson

Mijn Turning Point…

Ik volgde een personal coachingtraject en startte meerdere opleidingen die me zoveel waardevolle inzichten, vaardigheden en kennis bijbrachten en die me in de eerste plaats deden groeien als mens. Mijn zelfvertrouwen ging erop vooruit, ik nam mijn eigen leven in handen, ik ging me terug goed in mijn vel voelen, leerde loslaten wat en wie niet bij mij en mijn doelen paste en meer energie investeren in alles wat in harmonie is met wie ik ben en wat ik wil bereiken. Het deed me inzien dat ik mijn werk ontgroeid was en dat ik naar mijn hart moest luisteren.

Door mijn opleiding tot leadership development strategist vond ik in mezelf de kracht om mijn eigen onderneming op te bouwen: NEO VITA Coaching & Training. Vanuit mijn ervaring met, interesse voor en vooral de nood aan verandering op het vlak van leiderschap, ben ik naar de VS getrokken en John Maxwell certified coach, trainer and speaker geworden.

Mijn passie voor leiderschap is inmiddels uitgegroeid tot Lead with Benefits, een uniek concept binnen NEO VITA dat specifiek gericht is op leadership teams. Met Lead with Benefits help ik bedrijfsleiders om visie, missie & strategie op één lijn te brengen met de bedrijfscultuur door het potentieel uit hun leiders te halen zodat zij de reisbegeLEIDERs worden die de mensen meenemen in hun succesvol realiseren van de doelen van de organisatie.

Nu leef ik elke dag mijn passie: mensen helpen en inspireren om het allerbeste uit hen te halen. Een droom die ik heb gerealiseerd door mijn duidelijke visie, vertrekkend vanuit mijn kernwaarden, door elke dag stappen vooruit te zetten en dankzij de steun van heel wat mensen die in mij geloven.

Als ik dit kan, kan jij het ook!

Co-coach Bailey

Ik ben Bailey, een vrolijke, speelse en energieke Grote Duitse Spitz (Keeshond) die houdt van lange wandelingen in het bos, een uitdagend agility parcours of een leuk zoek-of trekspelletje. Ik heb een zachtaardig, leergierig karakter en ben dol op nieuwsgierig de wereld ontdekken. Achter mijn fluffy knuffelbeertjes uiterlijk schuilt een alerte, slimme bink die stevig op zijn pootjes staat en een eigen wil heeft.

Ben je klaar voor een ongekende verdieping in je persoonlijke ontwikkeling en groei? Als co-coach van Sylvia, heb ik een spitse neus voor en voel ik haarfijn aan waar jij je nog niet bewust van bent. Op een veilige en speelse manier spiegel ik je hoe efficiënt je bent in je leiderschap en communicatie en welke impact je hebt op je omgeving. Ik reageer instinctief op het contact dat je met mij maakt en ik geef je, vanuit mijn natuur, heel directe, eerlijke en niet-veroordelende feedback. Geef je me leiding vanuit authenticiteit en kracht waardoor je duidelijk en coherent met me communiceert, dan werk ik enthousiast en met plezier met je samen om je natuurlijke leiderschapskwaliteiten, sterktes, talenten en valkuilen te ontdekken en ontwikkelen. Probeer je me leiding te geven vanuit macht, ego, dominantie, waardoor je gaat forceren, lege woorden of wishy-washy instructies communiceert of een gebrek aan beloning geeft, dan motiveer je mij niet tot (inter)actie en doe ik gewoon mijn eigenwijze hondending.

Durf je in de liefdevolle spiegel kijken die ik je voorhoud?